قطعا شما هم از کسانی هستید که با بوییدن گل نرگس شادابی و سرمستی خاصی را احساس میکنید، از همین جهت است که میگویند گل نرگس، گل رایحهها، خاطرهها و یادهاست. این نوع گل با شکل بینظیری در نرگس زارها چشم مینوازد و در اطراف خود موجی از لطافت را در شهر و کوچه پراکنده میسازد. در این مقاله قصد داریم تا پرورش گل نرگس را بررسی کنیم.
اگر می خواهید گلتان بزرگ باشد، پیازی که برای کاشت انتخاب می کنید باید بزرگ باشد. سعی کنید پیازی را انتخاب کنید که بریدگی، خراش و دندانه نداشته باشد.
پیازهای نرگس به دو صورت هستند، نوع اول تنها یک نوک دارد که به آن دماغه هم می گویند. مدل دوم دو دماغه دارد و هر دماغه اش یک ساقه و گل می دهد.
گیاه شناسان معتقدند پیازهای دو دماغه ای گل هایی به مراتب درشت تر از گل های یک دماغه ای می دهند. پیازها را تا زمان کاشت می توانید در یخچال نگه دارید.
آبیاری زیاد، گل نرگس را آزار می دهد و اگر زیاد آبیاری شود برگ هایش بیش از اندازه بزرگ می شوند و گل نمی دهند. گیاه شناسان بر این اعتقادند که این گیاه اگر خشکی بکشد بهتر گل می دهد. بالا رفتن دما باعث پژمردگی گل های آن می شود ولی دمای هوای پایین برای این گل مناسب است در عین حال نرگس برای گلدهی به نور خورشید احتیاج دارد.
منبع: آسان طب
هل سیاه میوه گیاهی چند ساله و علفی است که به خانواده زنجبیلیان تعلق دارد. این دانهها نامهای دیگری نیز دارند که از مهمترین آنها میتوان به مواردی مانند هیل غراب و قافله کبار اشاره کرد. میوههای این گیاه معمولاً اول شهریور به وجود میآیند و قطری 25 تا 50 میلی متری دارند. در هر دانه هل دوازده دانه نامنظم به رنگ قهوهای با بویی معطر شیرین مزه وجود دارد. این گیاه بیشتر در کشورهایی مانند هندوستان و ترکمنستان رشد میکند، در ایران هم از کرمان به عنوان بزرگترین تولید کننده هل سیاه یاد میشود. همواره مصرف این گیاه با خواص درمانی زیادی همراه بوده است که ما در این مقاله سعی میکنیم شما را با مهمترین آنها آشنا کنیم.
هل سیاه یکی از دانههای بسیار مقوی است که استفاده از آن در فرهنگهای زیادی رایج میباشد. مطالعه کتابهای طب آیورودا نشان میدهد هندیها برای قرنها از هل سیاه در درمان بیماریها کمک میگرفتهاند چرا که این دانهها دارای آنتی اکسیدانهای قدرتمندی میباشند. تحقیقاتی که توسط موسسه پژوهشی American Studies انجام شده، حکایت از این دارد که هل سیاه سرشار از ترکیبات شیمیایی منحصر به فردی همچون ترپینئول، ترپنین، فورمیک اسید و استیک اسید میباشد. به همین دلیل است که هل سیاه نقش بسیار پررنگی در ساخت داروها دارد.
از عصاره هل سیاه در ساخت خمیردندانهای زیادی استفاده میشود چرا که این ماده در سلامت دهان و دندان نقش دارد. مطالعات نشان میدهد که این موضوع ریشه در خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی این دانهها دارد. مهمترین دلیل برای ایجاد بیماریهای دهانی را باکتریهای موجود در بزاق میدانند. به همین دلیل است که مصرف هل سیاه میتواند سلامت دندانهای شما را تضمین کند. علاوه بر این، فعالیت این باکتریها باعث ایجاد بوی دهان نیز میشود، هل سیاه به دلیل بوی خوبش به این موضوع نیز میتواند کمک کند.
منبع: آسان طب
گل ساعتی که آن را با نام پیچ ساعتی نیز میشناسیم یکی از گلهایی است که علاوه بر ظاهر زیبا و فواید زینتی دارای خواص زیادی نیز هست. این گل از آن رو که شباهت زیادی به ساعت دارد به گل ساعتی معروف شده است. نام انگلیسی این گل Passion flower است و از گونه گیاهان گلدار به حساب میرود. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی گل ساعتی بپردازیم.
این گل بیشتر در نواحی آمریکای جنوبی رشد می کند. ساقه هایی بلند و رشدی سریع دارد، وجود ساقه های بلند باعث می شود قلمه گرفتن از آن کار چندان سختی نباشد. این گیاه که یک گل زینتی به حساب می آید، بوته بلند و برگ های بیضی مانند دارد و از تیره موردی هاست. گل های گل ساعتی به رنگ های ارغوانی، قرمز، آبی و بنفش هستند. علت اینکه این گل را گل پیچ ساعتی نیز می نامند، این است که ساقه آن به اشیاء اطراف می پیچد و بالا می رود.
به گزارش آسان طب میوه سبز و زرد رنگ این گیاه حاوی اسید سیتریک، پرولین، مالتول و اتل مالتول است. از این گیاه استفاده های دارویی زیادی می شود. طبیعت گل ساعتی گرم و خشک است و یکی از مهمترین خواص عصاره گل ساعتی، ضد اضطراب و آرامبخش بودن آن است.
منبع: آسان طب
سندرم Pfeiffer یک بیماری ژنتیکی نادر بوده که موجب پیدایش زودهنگام جمجه خواهد شد و در نتیجه افراد دچار آن دارای شکل غیر طبیعی سر و صورت خواهند بود، این سندرم میتواند بر روی دست و پاها نیز تاثیرگذار باشد. علت اصلی سندرم Pfeiffer جهش ژنهای مسئول رشد استخوان قبل از تولد است، این جهش موجب رشد سریع استخوان خواهد شد، باید توجه داشت که هیچ درمانی نمیتواند روند سندرم را معکوس کند اما میتوانند علائم خاصی را کنترل نمایند. در این مقاله قصد داریم به بررسی سندرم Pfeiffer بپردازیم.
بر اساس مشاهدات صورت گرفته توسط دانشمندان آمریکایی مشخص شده است که سندرم Pfeiffer در حدود 1 مورد در هر 120000 تولد ایجاد میگردد، همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد این سندرم ناشی از یک جهش ژنتیکی بوده و میتواند مشکلاتی را ایجاد نماید، انجام جراحی برای درمان این سندرم موضوعی ضروری به حساب میآید. غالبا استخوان جمجمه کودکان تنها بعد از شکلگیری کامل سر تمایل دارند که به یکدیگر نزدیک شوند، در رابطه با سندرم Pfeiffer داستان به گونهای دیگری رقم خواهد خورد، یعنی درست برعکس روال اصلی که همین امر منجر به ایجاد تغییراتی در رابطه با شکل سر و صورت میشود. نوزادانی که با این نوع سندرم متولد شوند امکان دارد دارای چشمان درشت، پیشانی بلند، بینیهای نازک باشند، همچنین احتمال برخی تغییرات در انگشتان دستشان نیز وجود دارد.
این سندرم به دلیل بروز یک جهش ژنتیکی ایجاد خواهد شد، این ژن ممکن است از والدین نیز به ارث برده شود، بر اساس مطالعات و کارشناسیهای انجام شده مشخص است که والدین دارای سندرم Pfeiffer تا 50 درصد وضعیت مساعدتری برای انتقال سندرم به فرزندانشان دارند، بنابراین مسئله جدی بوده و باید مورد بررسی و ارزیابی کاملی قرار گیرد.
علاوه بر اختلالات فیزیکی همانند همجوشی جمجمه، مفاصل مربوط به آرنج و زانو و حتی انگشتان پا امکان دارد علائم و نشانههای دیگری در رابطه با این سندرم وجود داشته باشد.
منبع: آسان طب
اقونیطون نوعی گیاه پایا و یک ساله است که به خانواده آلالگان تعلق دارد. این گیاه با نامهای دیگری همچون تاج الملوک و گرگ کش نیز شناخته میشود. از مهمترین ویژگیهای ظاهری این گیاه میتوان به گلهای زرد، ریشه مخروطی - غدهای و برگهایی با بریدگی عمیق اشاره کرد. معمولاً این گیاه تا 30 سانتیمتر ارتفاع پیدا کرده و شما میتوانید آن را در بیشتر دشتهای جهان یافت کنید. از تاج الملوک به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی یاد میشود و قدمت استفاده از آن نیز به بیش از 5 هزار سال پیش بر میگردد. بررسیها حاکی از این است که این گیاه نقشی اساسی در طب سنتی بسیاری از فرهنگها دارد. برای آشنایی با مهمترین خواص این گیاه ما را همراهی کنید.
همان طور که اشاره کردیم این گونه یکی از مهمترین گیاهان دارویی است و تاثیرات بسیاری بر روی سلامتی از خود بر جای میگذارد. تحقیقاتی که توسط محققان نروژی انجام شده نشان میدهد که این گیاه دارای آلکالوییدهایی (نظیر آکونیتین) است که با مقادیر دارویی بر روی سیستم اعصاب مرکزی اثر میگذارد. مهمترین نکتهای که قبل از استفاده این گیاه باید مد نظر گرفت این است که اقونیطون گیاهی سمی میباشد و از همین رو باید حتماً با پزشک خود مشورت کنید. معمولاً کسانی که از داروهای کنترل فشار خون استفاده میکنند، اطفال زیر 9 سال و خانمهای باردار مجاز به مصرف این گیاه نیستند.
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشده گذشتگان از این گیاه به نیکی یاد کنند و آن را جزو گیاهان مقدس قرار دهند، کاهش درد زایمان بوده است. فرایند زایمان در گذشته امری بسیار دردناک بوده به طوری که 500 سال پیش از هر 10 زایمان، 3 مورد منجر به فوت مادر میشده است.
منبع: آسان طب