گل سرخ یا گل رز یکی از گلهایی است که در ایران به شکلی وسیع پرورش داده میشود. گل محمدی و گل نسترن از گونههای دیگر این گل هستند که از آنها استفادههای بسیاری میشود. گل سرخ از محبوبترین گلها در دنیاست که بوتهای است و در دستهبندیها در رده گلهای دائمی قرار میگیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی گل سرخ و شیوههای نگهداری از آن بپردازیم.
این گل از نظر فرم، رنگ، عطر، دوام و شکل ظاهری از تنوع مناسبی برخوردار است که این تنوع حاصل دو رگه گیری و پیوند گونه های قدیمی می باشد.
به گزارش آسان طب انواع مختلف این گل دارای نوع درشت مینیاتوری، خزنده، بالارونده و پابلند است. این گل از مهم ترین گل هایی است که شاخه بریده آن در باغات، فضای سبز و باغچه ها کاشته می شود.
این گل به 150 گونه مختلف تقسیم می شود که هر کدام در یکی از 3 دسته اصلی زیر هستند:
چای گل سرخ به این علت که روی کبد و صفرا تاثیر می گذارد و باعث تمیزی آن ها می شود، می تواند برای سم زدایی و پاکسازی بدن مفید باشد.
منبع: آسان طب
واکنش آلرژیک به آناناس میتواند با خوردن مقدار کمی از میوه و یا نوشیدن مقداری از آب آن ایجاد گردد، این واکنش حتی ممکن است از طریق تماس با آناناس هم شکل گیرد. در رابطه با آلرژی آناناس باید گفت که نسبت به سایر آلرژیها کمتر اتفاق خواهد افتاد اما اگر ایجاد شود میتواند خطرات زیادی را به بار آورد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل آلرژی آناناس بپردازیم.
افراد مختلفی که دچار این نوع از آلرژی هستند ممکن است بلافاصله بعد از قرار گرفتن در معرض این میوه دچار مشکل شوند و البته امکان هم دارد که چندین ساعت تا بروز اولین علائم طول بکشد، شاید برای شما جای سوال باشد که اولین علائم و نشانههای آلرژی آناناس چیست، مسلما خارش و کهیر را میتوان جزو اولین علائم به حساب آورد، کهیر میتواند در یک و یا چند قسمت از بدن شما ایجاد گردد. علائم دیگری هم در رابطه با این آلرژی توسط دانشمندان مشخص شده است که معده درد، استفراغ و اسهال میباشند، این علائم به دلیل مبارزه بدن برای از بین بردن مشکل ایجاد خواهند شد. علاوه بر علائم گوارشی نشانههای دیگری هم وجود دارند که میتوانند شامل موارد زیر باشند:
همانطور که در بندهای قبلی برایتان آنافیلاکسی را شرح دادیم در این بخش هم بهتر است بگوییم که شدیدترین عوارض مصرف آناناس برای افرادی که نسبت به آن واکنش آلرژیک دارند قطعا آنافیلاکسی خواهد بود، در این حالت که یک وضعیت اورژانسی به حساب میآید و ممکن است زندگی افراد را نیز تهدید کند باید هر چه سریعتر به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کرد.
منبع: آسان طب
دست بودا یک نوع از مرکبات است که به گونه بالنگها تعلق دارد. از دیگر نامهای رایج این میوه میتوان به سارکوداکتیلس یا لیمو انگشتی اشاره کرد. شکل ظاهری دست بودا، مانند دست است و از آنجا که این گونه دستها بیشتر در مراسم و مناسک مذهبی بوداییها یافت میشوند، بدان دست بودا می گویند. از چین و ژاپن به عنوان خاستگاه اصلی این ماده یاد میشود اما امروزه میتوانید با آن در بسیاری از نقاط دنیا رو به رو شوید. پوست ضخیم و وزن زیاد این میوه باعث میشود تا بسیاری آن را با صیفیجاتی مانند هندوانه و خربزه مقایسه کنند. اگر دوست دارید بیشتر با خواص شگفت انگیز دست بودا آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
همان طور که اشاره کردیم این میوه در کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن یافت میشود. به همین دلیل است که در طب سنتی چینی و سوزنی، نسخههای درمانی زیادی را به این میوه نسبت دادهاند. هان ژو، یکی از مشهورترین پزشکان چینی که در قرن چهار میلادی میزیسته، کتابی در مورد این میوه نوشته که در آن به 1500 فایده و خاصیت دست بودا اشاره کرده است. آزمایشاتی که کارشناسان تغذیه بر روی این میوه داشتهاند، نشان میدهد مواد معدنی مفیدی مانند سلنیوم، آهن، فسفر و کلسیوم، آتی اکسیدان های قدرتمند و مقادیر بالایی فیبر در آن وجود دارد.
در این میوه مواد مفیدی وجود دارد که تاثیرات مثبتی بر روی عملکرد دستگاه گوارش و هضم میگذارند. همان طور که در بالا نیز گفتیم، این میوه یکی از مهمترین منابع دریافت فیبر غذایی محسوب میشود. همواره از فیبر به عنوان یکی از خوردنیهای مفید برای هضم یاد میشود چرا که باعث بهبود حرکت مدفوع در لولههای گوارشی میشود.
منبع: آسان طب
زمانی که یک فرد مبتلا به سوء تغذیه شروع به مصرف مواد غذایی نماید امکان ایجاد سندرم Refeeding یا همان سندرم تغذیه مجدد وجود خواهد داشت، البته علت آن تجدید گلوکز و یا قند عنوان شده است. همانگونه که بدن بار دیگر شروع به هضم میکند شرایط برای ایجاد تعادل الکترولیتها و مایعات تا حدی پیچیده خواهد شد، چنین تغییراتی میتواند عوارض شدیدی را ایجاد نماید و حتی ممکن است زندگی افراد را نیز تهدید کند. توجه داشته باشید که میتوان وضعیت موردنظر را مدیریت کرد و در صورتی که پزشکان بتوانند آن را زود تشخیص دهند احتمال جلوگیری از بروز مشکلات بعدی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل سندرم Refeeding بپردازیم.
اگر فرد در شرایطی قرار گیرد که غذایی برای خوردن نداشته باشد بدن در شرایط حاد گرسنگی قرار گرفته و میتواند منجر به سوء تغذیه گردد، مطمئنا پس از یک دوره طولانی گرسنگی دیگر بدن توانایی سابق خود در پردازش غذا را نخواهد داشت، در چنین شرایطی بدن انسولین کمتری تولید کرده که به دنبال آن تولید کربوهیدرات نیز با کاهش مواجه خواهد شد. دقت کنید، در صورتی که بدن کربوهیدرات کافی نداشته باشد به سراغ ذخایر چربی و پروتئینهای ذخیره خواهد رفت تا بتواند انرژی مورد نیاز خود را تامین نماید. اگر با گذشت زمان کماکان بدن بر روی ذخایر چربی و پروتئین تکیه داشته باشد قطعا تعادل موجود در الکترولیتها بر هم خواهد خورد، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و تیامین نیز به طور گستردهای تحت تاثیر قرار میگیرند. سندرم Refeeding یا همان تغذیه مجدد شامل یک سری از تغییرات ناگهانی در متابولیسم بدن بوده که با افزایش سطوح گلوکز همراه است و بدن نیز با ترشح انسولین به آن پاسخ خواهد داد، این مسئله میتواند منجر به کمبود برخی الکترولیتها همانند فسفر گردد، این سندرم دارای اثرات مضری بر روی برخی بخشهای بدن است.
الکترولیتها نقش مهمی را در بدن ایفا خواهند کرد، هنگامی که تعادل به هم بریزد شایعترین عارضهای که ممکن است رخ دهد هیپوفسفاتمی یا همان کمبود فسفر میباشد. علائم این مشکل عبارتند از:
دم شیر نوعی گیاه یک ساله، علفی و پایا است که به خانواده نعنایان تعلق دارد. بیشتر گیاه شناسان باور دارند که منشأ این گیاه نواحی مدیترانهای و آسیایی میباشد و به همین دلیل است که شما میتوانید با طیف وسیعی از انواع دم شیر در سراسر ایران آشنا شوید. این گیاه با توجه به منطقهای که در آن رشد کرده، از 50 تا 150 سانتیمتر ارتفاع پیدا میکند. معمولاً دم شیر به صورت خودرو و وحشی عمل میآید اما زنبور داران به دلیل این که این گیاه به شدت عسل آور میباشد، اقدام به کاشت آن برای تغذیه زنبورهای خود میکنند. اگر دوست دارید بیشتر با خواص و ویژگیهای منحصر به فرد این گیاه آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
دم شیر یکی از باستانیترین گیاهان دارویی مورد استفاده بشر محسوب میشود. برای اولین بار در آثار تئوفراست، گیاه شناس معروف یونانی، به خواص و فواید این گیاه اشاره شده است. در طب سنتی بسیاری از فرهنگها، این گیاه جایگاه ویژهای دارد. خواص ضد اسپاسم، ضد فشار خون، تحریک کننده و دیورتیک این گیاه باعث شده تا از آن در ساخت و تهیه بسیاری از داروها استفاده شود. در سالهای اخیر دانشمندان اثبات کردهاند که برگهای این گیاه یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها مانند اسید مالیک، اسید اولئیک، ترپنوئید و آلکالوئیدها به شمار میرود.
سرطان یکی از بیماریهای مزمن بسیار خطرناک است به طوری که تا به حال بیش از 200 میلیون نفر به خاطر این بیماری جان خود را از دست دادهاند. متاسفانه این روزها به دلیل تغییر عادتهای صحیح سبک زندگی، این بیماری در حال ازدیاد میباشد.
منبع: آسان طب