کنگر فرنگی یک گیاه یک ساله است که به خانواده کاسنیان تعلق دارد. در متون طبی ایرانی این گیاه با نامهایی نظیر آرتیشو و ارده شاهی شناخته میشود. از آسیای مرکزی و جنوب اروپا به عنوان زیستگاههای بومی این گیاه یاد میشود. مهمترین قسمت کنگر فرنگی غنچه آن میباشد که معمولاً سبز رنگ هستند. در طب سنتی ایرانی از دمنوش کنگر فرنگی برای درمان برخی از بیماریها استفاده میشود چرا که این گیاه سرشار از ترکیبات مفید و نادر میباشد. همچنین جالب است بدانید که رومیها و یونانیها، صدها سال قبل از میلاد مسیح از این گیاه استفاده میکردند. اگر دوست دارید با خواص دمنوش کنگر فرنگی بیشتر آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
دمنوش کنگر فرنگی بسیار معجزه آسا میباشد به طوری که در کتب بیشتر طبیبان قدیمی ایرانی مانند ابوعلی سینا و رازی به آن اشاره شده است. در سال 2014 آزمایشهای گستردهای بر روی این گیاه توسط محققان آلمانی انجام شد که نتایج نشان میداد در این گیاه ترکیبات شیمیایی مختلفی مانند کافئیک اسید، اینولین، سیانرین و سینا روپکتین وجود دارد. همچنین جالب است بدانید در دمنوش کنگر فرنگی ویتامین B12، ویتامین K ویتامین C، منیزیم، منگنز و پتاسیم نیز یافت میشود. این نکته را نیز باید در نظر بگیرید که مصرف بیش از حد این دمنوش میتواند عوارض جانبی داشته باشد.
قلب بدون شک یکی از مهمترین اندامهای بدن است که تقویت سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که بیشترین میزان مرگ و میر بر اثری بیماریها به مشکلات قلبی تعلق دارد. یکی از مهمترین عناصری که میتواند به سلامت قلب شما کمک کند، پتاسیم میباشد. انباشته شدن پلاکها در شریانها و رگها باعث میشود تا قلب برای پمپاژ خون به خود فشار بیشتری بیاورد. فشار بیشتر مساوی است با افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سکته مغری، حملات قلبی و تصلب شراین. پتاسیم این توانایی را دارد که رگها را گشاد کند. در نتیجه، عبور خون از رگها تسهیل شده و مشکلات فوق رخ نمیدهند.
منبع: آسان طب