سلامتی و تندرستی

رازهای زندگی سالم

سلامتی و تندرستی

رازهای زندگی سالم

با انواع کامپوزیت دندان آشنا شوید

دندان‌های زیبا تاثیر فوق‌العاده‌ای در چهره ما داشته و لبخند موجب جذابیت چهره خواهد شد. امروزه برای همرنگ کردن دندان‌ها جهت رفع زردی، یک دست شدن فرم دندان‌ها، زیبا سازی لبخند و ترمیم دندان‌های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه از کامپوزیت دندان استفاده می‌شود. در مواقعی که از دندان‌ها به خوبی مراقبت نشده و به دلایل مختلف مانند خوردن آجیل دندان‌ها لب پر شده باشد، قسمت‌های ناقص دندان را با مواد همرنگ توسط کامپوزیت ترمیم می‌کنند. این فرآیند اشکال متفاوتی دارد که در این مقاله به انواع کامپوزیت دندان خواهیم پرداخت.

انواع کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در حقیقت یک متریال در دندانپزشکی است و امروزه در این عرصه بسیار پرکاربرد است. کامپوزیت دندان در حقیقت حالت خمیری دارد که پزشک با استفاده از آن دندان‌های پوسیده، لب پر شده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را بازسازی می‌کند.  نام‌های دیگر کامپوزیت دندان، کامپوزیت ونیر یا لمینیت کامپوزیتی است که یکی از مهم‌ترین اقدامات زیبایی در زمینه دندانپزشکی محسوب می‌شود. در مورد ونیز در عرصه دندانپزشکی مطالعه این مطلب کمک زیادی به شما خواهد کرد. مواد تشکیل دهنده این روکش از گذشته تاکنون پیشرفت بسیار زیادی داشته و پزشکان با آسودگی خاطر آن را به مراجعین خود پیشنهاد می‌دهند. در این قسمت انواع کامپوزیت دندان در زیر آورده شده است که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

کامپوزیت دندان ماکروفیل یا درشت دانه: این نوع از کامپوزیت چند دهه قبل به عرصه دندانپزشکی وارد شده و حاوی ذرات 10 تا 50 میکرومتری می‌باشد. ذرات کامپوزیت ماکروفیل در مقایسه با سایر انواع کامپوزیت دندان درشت‌تر هستند. بهتر است بدانید که درشت بودن ذرات، مقاومت مواد را بالا می‌برد اما عمل ترمیم را دشوار می‌سازد.

مزایای مختلف کامپوزیت ونیر

انواع کامپوزیت دندان

از کامپوزیت ونیر معمولا برای ترمیم دندان استفاده می‌شود، به عنوان مثال زمانی که فرد دندان‌های نامنظمی داشته و فرصت کافی جهت انجام درمان‌های طولانی مثل ارتودنسی را ندارد، از روش‌هایی نظیر کامپوزیت دندان یا لمینیت سرامیکی استفاده می‌کند. در مواقعی که فرد رنگ خاصی را برای دندان‌های خود مد نظر دارد که با سایر روش‌های سفید کردن دندان قابل انجام نیست، از این روش کمک گرفته می‌شود.

منبع: آسان طب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.