چشالو نوعی میوه است که از گیاهی به اسم Dimocarpus longan به وجود میآید. دانشمندان باور دارند که این میوه به خانواده ناترکیان تعلق داشته و بومی کشورهایی مانند هند و سریلانکا میباشد. این میوهها مانند خرما خوشهای به عمل میآیند و معمولاً گوشتهای شیرین دارند. گیاهان این گونه که به شدت به سرما حساس هستند، معمولاً تا 7 متر ارتفاع پیدا میکنند. در طب سنتی آسیای شرقی این میوه در درمان بسیاری از مشکلات و بیماریها نقش دارد. در سالهای اخیر آزمایشهای گوناگونی بر روی میوه چشالو صورت گرفته و به همین دلیل ما در این مقاله شما را با نتایج برخی از مهمترین آنها آشنا میکنیم.
چشالو از جمله میوههای کم کالری است به طوری که مصرف هر عدد از آنها کمتر از 20 واحد کالری ایجاد میکند. کارشناسان تغذیه باور دارند که در این میوه خوشمزه خواص و ترکیابت فوق العادهای وجود دارد که از میان مهمترین آنها میتوان به مواردی مانند پتاسیم، ویتامین C، مس، منیزیم، فسفر، منگنز و ویتامینهای متعدد B، از جمله اسید فولیک اشاره کرد. دانشمندان فرانسوی نیز ثابت کردهاند که این میوه همچنین دارای پلی فنولهای آنتی اکسیدانی خاص مانند کوریلاژین، اسید گالیک و اسید ellagic است که میتواند سلامت کلی بدن را افزایش دهد.
هندیها از چشالو خشک شده برای کاهش اضطراب استفاده میکنند چرا که در این میوه ترکیبات آرامش بخش فراوانی وجود دارد. در سال 2014 تحقیقات توسط مجله بهداشت عمومی نیویورک چاپ شد که نشان میداد مصرف این میوه قادر است سطح کورتیزول را در بدن کم کند. امروزه می دانیم که کورتیزول یکی از اصلیترین دلایل ایجاد استرس و اضطراب محسوب میشود. به همین دلیل میتوان از جوشاندههای این میوه برای درمان بی خوابی استفاده کرد. متأسفانه آمارها حاکی از این است که از هر 10 نفر، 3 نفر به بی خوابی و یا سایر مشکلات مربوط به خواب مبتلا هستند.
منبع: آسان طب