کازئین یک نوع پروتئین در شیر و سایر محصولات لبنی است. آلرژی کازئین زمانی رخ میدهد که بدن فرد به اشتباه کازئین را به عنوان یک ماده ناشناخته و تهدیدی برای بدن شناسایی کرده و پس از آن واکنشی برای مبارزه با آن آغازکند. آلرژی کازئین کاملا با عدم تحمل لاکتوز (زمانی که بدن به اندازه کافی آنزیم لاکتاز تولید نمیکند) متفاوت است. عدم تحمل لاکتوز پس از مصرف لبنیات در افراد احساس ناخوشایندی را ایجاد میکند اما آلرژی کازئین سبب بروز علائمی نظیر کهیر، بثورات، خستگی، درد شدید، سوء جذب مواد غذایی، استفراغ و مشکلات تنفسی خواهد شد.
این آلرژی در نوزادان و کودکان بسیار شایع بوده و همانطور که گفته شد زمانی ایجاد میشود که بدن آن را اشتباها به عنوان یک عامل خطرساز شناسایی نماید. به گزارش مجله پزشکی آسان طب نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، در معرض خطر ابتلا به آلرژی کازئین قرار دارند. کارشناسان هنوز درنیافتهاند که چرا برخی از نوزادان دچار آلرژی کازئین بوده و برخی از آنها به این پروتئین آلرژی ندارند، اما معتقدند که ژنتیک میتواند نقش مهمی را ایفا کند. آلرژی کازئین معمولا زمانی که کودک به سن 3 تا 5 سال میرسد، از بین خواهد رفت اما بعضی از کودکان هرگز این آلرژی را از دست نداده و آن را تا بزرگسالی به دوش میکشند.
از هر 13 کودک زیر 18 سال، یک نفر مبتلا به آلرژی غذایی است. آلرژی کازئین در نوزادان بالای 3 ماه رخ داده و معمولا تا زمانی که کودک به سن 3 تا 5 ساله برسد، برطرف خواهد شد. دلیل این اتفاق دقیقا مشخص نیست اما محققان بر این عقیدهاند که برخی از کودکان مبتلا به آلرژی کازئین که در رژیمهای غذایی خود مقدار کمی کازئین مصرف میکنند، حساسیت بیشتری نسبت به کودکانی که کازئین مصرف نمیکنند، خواهند داشت.
منبع: آسان طب