گندم سیاه نوعی گیاه علفی و یک ساله است که به خانواده هفت بندیان تعلق دارد. این گندم نامهای دیگری نیز دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد جالبی مانند گندم راش، گندم گاوی، دیلار و راش گندم اشاره کرد. بسیاری تصور میکنند که گندم سیاه نوعی از غله است و مانند گندمهای معمولی میباشد. اما باید بدانید که این گندم شبیه به گیاهانی مانند ریواس و علف هفت بند است. بیشتر از این گونه برای ساخت غذاهای دام و طیور استفاده میشود. شما میتوانید این گیاه را در آسیا و آمریکا یافت کنید. اگر دوست دارید با خواص این گیاه آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
با این که این گندم در دسته گیاهان کم اهمیت قرار دارد، اما جالب است بدانید که در سالهای اخیر خواص درمانی زیادی را به آن نسبت دادهاند. تحقیقاتی که در سال 2010 توسط دانشمندان سوئدی انجام شده نشان میدهد که گندم سیاه دارای پروتئینهایی است که هر هشت اسید آمینه ضروری در آنها یافت میشود. از جمله مهمترین این اسید آمینهها میتوان به لیزین اشاره کرد. علاوه بر این، گندم سیاه منبعی غنی از فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده به حساب میآید. درست مانند دیگر اعضای خانواده هفت بندیان، گندم سیاه نیز ویژگیهای آنتی اکسیدانی دارد. برخی از این آنتی اکسیدان ها مانند روتین و کورستین، در ساخت بسیاری از داروها استفاده میشوند. از نظر عناصر طبیعی هم گندم سیاه منیزیم، فسفر، روی و منگنز را در خود جای داده است.
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم این گیاه دارای ویژگیهای آنتی اکسیدانی قوی میباشد. آنتی اکسیدان ها قادر هستند تا خطرات و آسیبهای رادیکال هال آزاد را خنثی کنند. تحقیقات نشان میدهد که رادیکالهای آزاد با اکسیده کردن سلولهای سالم بدن آنها را به بافتهای سرطانی تبدیل میکنند. یکی از مهمترین سرطانهایی که این گندم میتواند به پیشگیری از آن کمک کند، سرطان سینه است. این موضوع از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است چرا که از هر 10 خانم، یک نفر به این بیماری مبتلا است. یکی دیگر از مواد مفیدی که در گندم سیاه یافت میشود لیگنین ها هستند.
منبع: آسان طب