برای بسیاری از انسان ها پیش آمده که دچار التهابات شدید حساسیتی و یا التهابات مفصلی شوند و پزشک برای سرکوب و درمان این گونه عوارض از انواع داروهای ضد التهاب استفاده می کند. داروی پردنیزولون یکی از انواع داروهای ضد التهاب یا سرکوب کننده ی سیستم ایمنی بدن است که در دسته ی کورتیکوستروئید جای دارد که این نوع داروها در جامعه و در بین مردم به کورتون نیز معروف می باشند. از داروی پردنیزولون برای درمان بسیاری از عارضه ها مثل حساسیت های شدید، بیماری های خود ایمن، التهابات شدید روده و بیماری های روماتیسمی استفاده ی فراوان می شود و با جلوگیری از مواد تولید کننده ی التهاب باعث درمان این نوع از بیماری ها می شود. البته شایان ذکر است که عوارض جانبی کورتون ها یکی از علل مهم استفاده ی کمتر از این داروها می باشد که ما در ادامه ی مطلب سعی می کنیم به توضیح کامل این عوامل بپردازیم.
داروی پردنیزولون (Prednisolone) که در بازار و داروخانه ها با نام های اختصاری و تجاری Minims ،Deltdstab ،Deltacortril نیز شناخته شده است را در طبقه بندی دارویی دسته ی کورتیکوستروئید یا همان کورتون ها جای می دهند. داروی پردنیزولون یکی از انواع قوی داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی به شمار می رود که در درمان بیماری های پوستی، انواع آلرژی ها، بیماری روماتیسم و نوعی از بیماری های خونی معین کاربرد فراوان دارد. از نوع قطره ی چشمی داروی پردنیزولون برای درمان سوزش، التهاب چشم و همچنین از نوع شیاف این دارو برای رفع التهاب و تب روده نیز استفاده می شود.
معمولا کورتون ها عوارض جانبی بیشتری دارند که می توان به افزایش وزن، بروز آکنه، افسردگی و تغییر خلق و خو، ضعف عضلات و مشکلات معده اشاره کرد که در صورت بروز این علایم بهتر است با پزشک خودتان مشورت کنید. شایان ذکر است که مصرف این دارو در دوز بالا باعث خون آلود یا تیره شدن مدفوع می شود و ضمنا در طول مصرف داروی پردنیزولون بهتر است از برخورد و نزدیکی با افراد مبتلا به آبله مرغان خودداری کنید.
منبع: آسان طب